City Football Club se pregătește de primul turneu internațional – Intersport Youth Football Festival, în Ungaria, dar până atunci am avut plăcerea de a-i lua interviu lui Tudor Vieriu

Tudor este în echipă din aprilie 2017, s-a integrat foarte bine, se vede că joacă fotbalul cu „sete” și este unul dintre liderii vestiarului, remarcând asta din dorința de a ține grupul unit, din perseverență și determinare. Tudor Vieriu a vorbit în interviu ca un jucător profesionist, de la o echipă mare, cu pasiune, cu regret, dar și cu bucurie, impunându-și deja obiective pentru el și pentru echipă la primul turneu internațional al echipei. Gândește pozitiv și curajos, fără frică de eșec, despre turneul din Ungaria și asumat, corect și realist despre situația fotbalului din România. 

După meciurile naționalei U21, de la Campionatul European, ne-am obișnuit să spunem că nu mai există „jucătorii mici”, ci „jucătorii mari”, și astăzi, Tudor mi-a demonstrat că este un jucător mare. 

Baftă în Ungaria, băieți! Când vă întoarceți, aflăm cum a fost de la Tudor Plop.

1. Ce crezi că vă așteaptă în primul turneu ca City Football Club?

În primul rând va fi o nouă etapă importantă din cariera noastră sportivă, deoarece vom evolua sub titulatura noului club – City Football Club, apoi cred că ne așteaptă o experiență inedită având onoarea să participăm la cel mai mare turneu de fotbal pentru tineret din Europa Centrală.

Șansa de a juca și a fi prezenți la acest festival al fotbalului, alături de echipe de copii şi juniori din 30 de ţări ale lumii, de pe toate continentele lumii, de culturi diferite, cu siguranță se va valorifica într-o mare experiență de viitor, care ne va ajuta pe toți să devenim mai buni și mai performanți.  

2. Ce obiective v-ați propus și ce obiective îți propui pentru Intersport Youth Football Festival, turneul din Ungaria?

Obiectivul nostru este de confirma valoarea noastră, de a juca un fotbal plăcut care să-i impresioneze pe cei prezenți (așa cum am făcut-o și la recentul turneu May Cup Moldova – Chișinău), să reprezentăm cu mândrie Iașul și România și, bineînțeles, să ajungem „cât mai sus”, de ce nu, câștigând trofeul la grupa noastră de vârstă.

Obiectivul meu este ca prin prestația mea, să confirm așteptările antrenorilor, să motivez și să ajut echipa spre obținerea a cât mai multe rezultate pozitive și, nu în ultimul rând, să fiu unul dintre cei desemnați ca cel mai bun jucător, la categoria mea de vârstă.

3. Ce îi lipsește fotbalului din România (seniori și juniori)?

Referitor la echipele de seniori, am fost și rămân un susținător al echipei naționale, al echipelor care ne reprezintă în competițiile europene și, bineînțeles, al echipei fanion a orașului nostru – Politehnica Iași, la care am fost prezent la majoritatea meciurilor un ultimii ani (având și calitatea de abonat), și poate regretul meu cel mai mare la reprezentat faptul că ieșenii nu mai sunt interesați să susțină echipa locală, să fie prezenți la stadion, multe meciuri având loc cu tribunele goale, chiar în zile de sâmbătă și duminică.

Referitor la echipele de juniori, unde suntem și noi în prezent, resimțim permanent lipsa bazelor sportive, a condițiilor optime de antrenament și dezvoltare ca viitori profesioniști, dar și lipsa unei competiții bine organizate în cadrul campionatului în care activăm: puține echipe înscrise, meciuri puține, lipsa unor concursuri locale.  

4. Ce părere ai despre echipa U21 a României și despre meciurile din grupa C ale naționalei?

Echipa U21 a României, prin jocul constant bun prestat, eliminând din grupa C echipe ca Croația și Anglia, m-a convins să cred că intrăm într-o nouă etapă pozitivă a fotbalului românesc. Generațiile de fotbaliști, care devin idoli pentru noi, ne dau încredere că și noi vom face parte din aceasta schimbare pozitivă a fotbalului românesc.   

5. Ce sfat i-ai da unui coleg care ar vrea să renunțe la fotbal?

Cred că i-aș spune să nu renunțe, pentru că fotbalul nu este numai un sport care implică efort și pasiune. Pe plan sportiv este nevoie de mult timp și pregătire ca să te poți bucura deplin de satisfacțiile și beneficiile acestui sport.

Dar, poate la fel de important este și faptul că fotbalul înseamnă și sănătate (îmbunătățește condiția fizică, dezvoltă armonios și complet  corpul, corectează și previne deficiențele fizice), poate ajuta la a nu fi „prins” în capcana anumitor vicii (tutun, alcool, droguri, etc) și, nu în ultimul rând, un colectiv frumos, așa cum este în prezent City FC Iași, ajută foarte mult  la socializare, bună-dispoziție și crearea unor legături de prietenie, poate pe viață.


1. Cei mai buni trei jucători care joacă pe postul meu sunt Kevin de Bruyne, Frenkie de Jong, Gheorghe Hagi.

2. Îmi place stilul de joc al echipe Manchester City.

3. Dintre un gol urât și o bară frumoasă aleg un gol urât.

4. Următorul interviu va fi cu Tudor Plop.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s