Caravana celor 100 de filme a ajuns pe 20 și pe 21 octombrie în Comuna Sascut, din județul Bacău. 

Istorie, copilărie și comedie – de asta au avut parte băcăuanii, în Salon Lux, în cele două zile în care Caravana a poposit în comuna lor. Centenarul Filmului Românesc a început seria de evenimente din Sascut cu Expoziția Fotografică a Agenției Naționale de Presă AGERPRES „România: Evoluție”, care cuprinde cele mai importante momente din istoria României și cu documentarul „Marea Unire: România, la 100 de ani”, o adevărată lecție de istorie, pe care publicul le-a putut urmări în prezența lui Alexandru Ioan Giboi, directorul general AGERPRES. 

„Anul Centenar înseamnă 100 de ani de la Marea Unire a României, 100 de ani de modernizare a României, cu urcușuri sau coborâșuri, ca în orice proces de genul acesta. Dar totuși, 100 de ani în care am evoluat față de cum eram în 1918, iar momentul 1918 este cel care, practic, a început să ne definească pe noi ca națiune”, a declarat Alexandru Giboi, înaintea proiecției. 

Ne-am amintit de copilărie duminică, 21 octombrie, la musical-ul Veronica, cei mari având parte de o trecere prin timp, iar cei mici cântând alături de micuța cu codițe. La comedia Nea Mărin Miliardar, în sală a fost prezent un grup de bătrâni, de la azilul din Sascut, astfel că gestul a impresionat-o pe Ileana Popovici, invitata specială a caravanei. Și cei mai mari și cei mai mici, au râs în hohote, privind, pe marele ecran, comedia, care se află pe locul I în topul celor mai vizionate filme românești. 

Comuna Sascut, care nu este dotată cu un cinematograf de stat, a surprins prin diversitatea publicului, prin emoțiile create de copii și bătrâni și prin trecerea de la o stare la alta, de la copilărie, la maturitate. 

Cc: Centenarul Filmului Românesc

Foto: Andrei Luca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s